Motala Seglargymnasium

Alla inlägg den 3 januari 2011

Av Motala Seglargymnasium - 3 januari 2011 07:00

Ben Ainslie drygt 30 år gammal och har redan seglat hem 3 OS guld och ett OS silver!

Det är enormt imponerande inte minst när man också vet att han är en mästare på pricka in toppformen precis när det krävs i mästerskap!


Det man inte skall glömma är livet med seglingen "dygnet runt" i stort sett hela hans liv. Enorma träningsmängder och vinnarskalle som aldrig -aldrig ger sig


Ben lämnar heller inget- absolut inget åt slumpen som kan påverka seglingsresultatet  ex är  materialet   lika viktigt som allt annat!!

  Här finns det mycket att lära, här ex under ett VM ser han till att botten är perfekt ett par timmar innan start, enkelt javisst - men det gäller att göra det också, övriga seglare sitter inne klubbhuset medan Ben fixar båten i 35 gradig värme

  Förberedelser på banan innan start är noggranna och följer rutiner, det gäller att vara ute i mycket god tid, segla igenom hela banan och segla hela tiden fram till start. Blir starten uppskjuten.... då fortsätter Ben att segla, följa vindens mönster etc.

"När starten går gäller att det att vara ett med vindens mönster"


Ordspråket stämmer bra... Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk...

här är det starka länkar!


  Ben skall just presenteras under för-OS i Weymouth i aug 2010

I England och i seglarvärlden är han en superstar, t o m taxichaufförena i England vet vem Ben är, det är bra seglingen - vi behöver stjärnor ( bara vi svenskar slår honom i racen är det okey).


Kanske kan vi en dag på seglargymnasiet "odla fram"

 en seglingens superstar

det skulle vara häftigt  

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards